full screen background image
diana hutupasu si matei esanu

Diana Huțupașu și Matei Eșanu, doi dintre elevii care pot reprezenta România la Strassbourg

Distribuie

Astăzi, Radu și Andreea au avut invitați în Viva Café doi elevi care merită toată aprecierea. Diana Huțupașu și Matei Eșanu, elevi în clasa a Xl-a la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Iași, au venit la radio să ne povestească despre proiectul în care sunt implicați acum – We are CNER. Este vorba despre competiția EUROSCOLA, aflată la a lX-a ediție, organizată de către Biroul de Informare al Parlamentului European din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Prin acest proiect se dorește informarea cât mai corectă a tinerilor cu privire la valorile, principiile și problemele din Uniunea Europeană, iar anul acesta tema o reprezintă “Criza Refugiaţilor Într-o Europă A Valorilor“. Fiecare școală participantă este reprezentată de o echipă formată din maxim 24 de elevi și 2 profesori, care va implementa tot felul de activități specifice temei.

Diana și Matei, coordonatorii proiectului de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Iași au derulat deja mai multe activități: un film despre situația actuală din Siria, un training cu unul dintre membrii centrului de dezbateri CDAIS, o sesiune de informare a elevilor din propriul liceu, o dezbatere pe modelul European Youth Parliament, o acțiune de conștientizare a situației refugiaților în rândul cetățenilor și o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Arabe Siriene la București. Însă liceenii mai au în plan multe alte activități atractive până pe 10 octombrie.

10 octombrie este termenul-limită la care se pot trimite mapele cu toate activitățile desfășurate. În urma centralizării datelor şi a stabilirii punctajelor, echipele ale căror proiecte au ieşit câştigătoare vor fi premiate cu o excursie la Parlamentul European de la Strassbourg, unde membrii echipei vor lua rolul, pentru câteva zile, de europarlamentari, şi vor putea purta numeroase discuţii cu diferiţi reprezentanţi ai Parlamentului asupra problemelor curente ale Uniunii Europene.

Dacă vreți să susțineți și voi echipa We are CNER, dați un Like paginii de Facebook a proiectului și intrați în legătură cu liceenii implicați în proiect. Aflați mai multe despre Diana Huțupașu și Matei Eșanu în interviul audio de mai jos!

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *