full screen background image

Dimineți Animate – Afacerea Est în avanpremieră la Iași

Daniel Busuioc și Constantin Pușcașu, doi dintre protagoniștii filmului ”Afacerea Est”, au fost prezenți în studioul Viva Fm, iar Ion Sapdaru ne-a fost alături în direct, prin telefon. Ne-au vorbit despre premiera comediei ce va avea loc la Iași și au dezvăluit câteva scene din timpul filmărilor.

Premiera regională a filmului ”Afacerea Est”  în regia lui Igor Cobileanski va avea loc luni, 17 octombrie, ora 19:30, la Casa de Cultură a Studenților. Publicul va fi întâmpinat de regizor dar și de actorii ieșeni care fac parte din distribuție: Ion Sapdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic, Cătălin Cucu, Doru Aftanasiu, Adrian Marele, Radu Ghilaș, George Sobolevschi, Ada Lupu și Valeriu Andriuță.

Producția cinematografică se regăsește în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie.  ”E un film la care se râde copios, și care poate fi înțeles atât de copii cât și se bătrâni” ne-a spus Daniel Busuioc. Cu tot cu repetiții, filmările au durat 40 de zile, bifând aproximativ 59 de locații. ”A fost o atmonsferă extraordinară, chiar de film de comedie, în frunte cu regizorul, un om cu mult umor care a știut să ne conducă. Au fost numeroase scene amuzante. De exemplu Busuioc a trebuit să bea un litru de ulei (era suc și după câteva duble s-a ajuns la câțiva litri), eu am mancat un kilogram de slănină,  iar un alt coleg un lighean de cârnați. Nu este ușor să faci comedie, ea trebuie făcută serios” ne-a povestit Constantin Pușcașu.

Imediat după lansarea de la Iași, o parte dintre actorii principali, va porni să se întâlnească cu publicul filmului din marile orașe din regiunea Moldovei.

Întregul dialog îl puteți asculta aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *