full screen background image

Dimineți animate – Nicoleta Deciu: „În prezent, polițistul nu trebuie să mai prezinte sau să reprezinte o spaimă pentru cetățean.”

Astăzi, în studioul Viva FM, la „Dimineți Animate”, Alina Cojocaru și Andrei Giurgia au avut-o invitată pe purtătorul de cuvânt al Poliției Locale IașiNicoleta Deciu, unde au discutat despre rolul poliției locale și  contribuția acesteia la meciul ce va avea loc mâine între CSMS Iași Hajduk Split.

„Poliția locală are competențe pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru sancționarea faptelor pe linie de circulație, de asemenea polițiștii locali acționează și pe protejarea mediului, având în vedere zonele unde se fac deversări de deșeuri menajere sau de altă natură. Avem competențe pe acțiuni comerciale, comerț ambulant, ilicit, acționăm în zonele piețelor agroalimentare etc.” a declarat Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Iași.

Totodată, Nicoleta Deciu e de părere că în prezent, polițistul nu trebuie să mai prezinte sau să reprezinte  o spaimă pentru cetățean.

„În zilele noastre, polițistul este prietenul cetățeanului, nicidecum dușmanul acestuia.”

Invitata a adus în discuție subiectul care vizează schimbarea organigramei în cadrul Poliției Locale Iași. Aceasta va fi aprobată în cadrul ședinței de consiliu din 15 iulie, vorbindu-se despre o organizare pe secții, unde vor fi 6 secții de poliție locală, echivalentul poliției naționale.

Pe lângă posturile vacante, în prezent, 18 posturi sunt puse la bătaie, pentru cei care vor asigura paza și ordinea anumitor obiective, a mărturisit Nicoleta Deciu.

Despre cum s-a pregătit poliția locală pentru meciul dintre CSMS Iași și Hajdiuk Split, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Iași, Nicoleta Deciu a mărturisit că aceasta este o misiune obișnuită pentru aceștia, prin faptul că au participat la toate meciurile de fotbal prin menținerea și ordinea liniștii publice.

„Această misiune, de această dată, este deosebită deoarece are un grad ridicat de risc, desigur, au mai fost asemenea meciuri, dar nu în această manieră, să jucăm în liga europeană.”

Măsurile de prevenție sunt coordonate de această dată de Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău, Poliția Locală Iași fiind în subordinea acestora.

Interviul poate fi ascultat aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *