full screen background image

Dimineți Animate – Săptămâna prevenirii criminalității

Prezent  în cadrul emisiunii  ”Dimineți Animate” , Mădălin Țăranu, șeful biroului de analiză și prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Iași, ne-a vorbit despre cea de-a XI a ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității.

Astăzi, 26 septembrie, se lansează Săptămâna Prevenirii Criminalității la Iași. Scopul evenimentului este de a scoate în evidență importanța comportamentului preventiv al cetățenilor, pentru a reduce pe cât posibil șansa de a deveni victimă. Pe parcursul a cinci zile se vor desfășura activități pe diferite domenii: delicvența juvenilă, victimizarea minorilor, infracțiuni contra patrimoniului, infracțiuni comise cu violență și educația și siguranța rutieră.

”Noi ne dorim ca activitățile noastre să se desfășoare, în mare parte, pe zona de prevenire, să reducem situațiile în care cetățenii devin victime de aceea punem foarte mult accentul pe informare. Vom continua să fim insistenți în transmiterea mesajelor noastre, chiar dacă ne repetăm, deoarece infractorii comit aceleași tipuri de infracțiuni” ne-a spus Mădălin Țăranu.

În ziua de debut a evenimentului se va lansa și o campanie numită ”Să exmatriculăm violența”. Aceasta se adresează liceenilor din municipiul Iași. Vor fi informați pentru a conștientiza care sunt consecințele unui comportament agresiv.

Întregul dialog îl puteți asculta aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *