full screen background image

Discuții despre întârzierea lucrărilor la șoseaua Iași-Bârnova

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași, în frunte cu viceprimarul Radu Botez, au avut ieri dimineață, în Sala „Vasile Pogor”, o întâlnire cu un grup de locuitori din zona șoselei Iași – Bârnova. Cetățenii au organizat un protest împotriva ritmului lent al lucrărilor pe care DelGaz Grid SA le execută pe această arteră, în lipsa finalizării acestora municipalitatea aflându-se în imposibilitatea de a începe modernizarea șoselei.

Reprezentanții municipalității au explicat contextul care a generat această situație. Astfel, în urma unei licitații, pe 21 august 2017, municipalitatea a semnat cu asocierea Viarom Construct SRL – Conest SA un contract de modernizare a șoselei Bârnova. Pe 25 august 2017 a fost emis și ordinul de începere a lucrărilor, acestea având ca termen de finalizare luna august a anului 2019. Municipalitatea a notificat furnizorii de utilități să își finalizeze propriile investiții și lucrări care afectează calea rutieră.

Modernizarea șoselei nu poate începe decât după ce toate intervențiile la rețelele de utilități sunt încheiate, cu atât mai mult cu cât proiectul tehnic prevede realizarea unui drum betonat, pe care următoarele intervenții nu vor mai fi permise.

În urma notificărilor trimise de Primărie referitor la întârzieri, DelGaz Grid SA a solicitat municipalității o prelungire a termenelor, noul grafic de lucrări fixând data finalizării lucrărilor, inclusiv a celor de reparații, la 1 noiembrie.

După finalizarea investiției și a lucrărilor de reparații executate de DelGaz Grid SA, Primăria Municipiului Iași va continua modernizarea șoselei Iași – Bârnova, de la intersecția cu șoseaua Bucium până la limita cu comuna Bârnova. Vor fi făcute lucrări pe o distanță de 2.500 metri, iar valoarea acestora este de 2.519 metri, iar valoarea acestora este de 6.193.820 lei, inclusiv TVA. Lucrările vor fi executate până la finalizarea lor în anul 2019.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *