full screen background image

Drumul Național Tg. Frumos – Botoșani va fi reabilitat

Distribuie

Congresul Naţional de Drumuri şi Poduri, organizat la Iaşi în perioada 19-22 septembrie, şi-a închis oficial porţile. Timp de patru zile, participanţii au dezbătut subiecte de interes pentru infrastructura rutieră, cu prezentări de lucrări ştiinţifice, expoziţii şi vizite tematice, în acord cu cele mai noi tehnologii apărute la nivel internaţional.

Prezentările de lucrări s-au încheiat cu draft de rezoluţie ce urmează a fi analizat de participanţii de la Iaşi, în vederea elaborării unei forme finale a acesteia, ca bază de lucru atât pentru specialişti, cât şi pentru a fi înaintată partenerilor şi forurilor direct interesate de la nivel central.

La finalul dezbaterilor s-a vorbit şi despre proiectul Autostrăzii A8 – Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, pentru care s-a propus construirea pe bază de structuri durabile, care ar reduce considerabil costurile. Congresul de la Iaşi s-a încheiat, sâmbătă, cu o vizită tehnică organizată pe DN 28B, pe tronsonul Târgu Frumos – Botoşani, ce urmează a fi reabilitat în perioada următoare. Este vorba despre 71,5 km de drum naţional, care va fi configurat la o lăţime de 9 m, cu o lăţime efectivă a căii de rulare de 7 m şi acostamente de un metru.

Pe tot traseul se vor regăsi 9 poduri, dintre care 8 actuale, ce vor fi reabilitate, ultimul urmând a fi nou construit, cu o lăţime de 10m.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza