full screen background image

Duminică, 26 mai 2019 începând cu ora 19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iași, va avea loc a doua ediție a concertul caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

Avem plăcerea de a anunța startul celei de-a doua ediții a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”, eveniment născut din dorința de a conștientiza că împreună putem contribui la dezvoltarea comunității noastre prin implicare activă în actele de caritate.

Scopul evenimentului: atragerea de fonduri pentru organizarea unei tabere dedicată copiilor beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași.
Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară la munte – o săptămână plină de experiențe noi, aventuri, jocuri și distracție care să le umple sufletele de bucurie și entuziasm. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe.

Detalii despre eveniment:

Beneficiari: 60 de copii proveniţi din medii defavorizate
Organizator: Centrul Diecezan Caritas Iași
Data: duminică, 26 mai 2019, ora 19.30
Loc de desfășurare: Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iași, B-dul Ştefan cel Mare nr. 26
Invitați: Corala „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași
Coordonator: Gabriela Enășescu
Soliști: Alexandru Semeniuc, Ana Karina Carabă, Cristian Marian Ungureanu
Dirijor: Lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă
Lucrări ale compozitorilor: Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Pavel G. Chesnokov, Pascal Bentoiu, Hans Leo Hassler.

Apel către implicare socială în comunitate: în centrele ”Don Bosco” (Iași și Buruienești) îşi petrec după amiezele 60 de copii proveniţi din familii defavorizate cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani. Cei mici găsesc la centru în fiecare zi după școală o ușă deschisă, o masă caldă, oameni iubitori care îi ajută la teme și îi îndrumă în viață. Cu ajutorul cadrelor calificate și al voluntarilor, sunt implicați în numeroase activități educaționale și recreative, de la ateliere de creație, jocuri tematice și serbări festive, până la petreceri onomastice dedicate fiecăruia dintre ei.

Este un centru de zi social-caritativ, unde acești copii nevoiași găsesc sprijinul, îndrumarea și suportul emoțional de care au atâta nevoie.

Vă invităm să vă alăturați cauzei și să ne fiți alături la acest eveniment și, împreună, să putem face un pas important în realizarea acestui vis măreț!

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *