full screen background image

Echipa Viva FM a sărbătorit ziua Națională a României, în centrul Iașului, printre ascultători

Distribuie

De Ziua Națională a României, echipa Viva FM a fost în mijlocul comunității. Astăzi, chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, Viva FM a fost alături de ieșeni, ieșind în centrul orașului, împreună cu mulțimea de oameni care s-a adunat să sărbătorească în stradă.

De 1 Decembrie, Viva FM a fost în mijlocul acțiunii, la Palat, alături de toți românii care au sărbătorit Ziua Națională a României. Echipa de marketing, realizatorii de programe și colegii din redacția de știri au oferit stegulețe cu drapelul României, celor prezenți la manifestările Zilei Naționale. Echipa Viva FM a ieșit în stradă și a sărbătorit cu veselie, zâmbete și voie bună, în ciuda ploii. Am interacționat cu copii, tineri și bătrâni, am primit sfatul de a împărți stegulețe, în special copiilor, deoarece „Copiii sunt viitorul acestei națiuni”. Am interacționat cu grupuri venite din Asia și le-am comunicat că e sărbătoarea noastră națională. De 1 decembrie, ne simțim mai români ca oricând, iar ploaia ne-a făcut uniți, solidari, triumfători și plini de speranță că va fi bine.

Istoricul acestei zile speciale este la fel de tumultos ca întreaga noastră poveste:  din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2. Opoziția anticomunistă din România a pledat în 1990 pentru adoptarea zilei de 22 decembrie drept sărbătoare națională, fapt consemnat în stenogramele dezbaterilor parlamentare.

Alegerea zilei de 1 decembrie, deși neexplicit, a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918.

Indiferent de momentul în care am ales să avem o zi în care să ne reamintim cât de frumoasă este țara în care ne-am născut, ziua de 1 Decembrie face parte din noi. Deseori, prinși în grijile cotidiene, uităm că „acasă” este cel mai frumos sentiment din lume, unul pe care îl luam cu noi oriunde am pleca. Suntem dornici mereu să schimbăm, să dezvoltăm și să construim o lume mai bună pentru noi și copiii noștri. Facem zi de zi eforturi de a ne prezenta cât mai bine și a-i face pe toți cei care nu trăiesc în România să înțeleagă ce anume ne unește și ne definește.

De Ziua Națională a României, simțim mândria de a fi români! Din cadrul aceleiași campanii, în data de 1 decembrie, la radio Viva FM s-au făcut intervenții speciale, cu invitați deosebiți, cu muzică nouă și veche, relevantă în acest context. Realizatorii de programe Viva FM au abordat contextul în care s-a înfăptuit Marea Unire, dar au și creat un cadru în care să transmită ascultătorilor mândria de a fi români.

La Viva FM ne vom aduce aminte de muzica ce ne încântă, cuvintele ce ne unesc și oamenii care ne reprezintă.

La mulți ani, România! Suntem mândri că suntem români!

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza