full screen background image

Elevii ieşeni, sfătuiţi de poliţişti

Distribuie

Elevii de la Şcoala Gimnazială “Titu Maiorescu” din municipiul Iaşi au primit informaţii cu caracter educativ-preventiv de la poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi. Aceştia i-au vizitat pe şcolari pe data de 14 noiembrie, acţiunea fiind organizată în cadrul unui program de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Cu această ocazie, au fost prezentate aspecte ce ţin de siguranţa personală, situaţiile de risc care pot apărea atunci când elevii se află singuri acasă sau pe stradă. Acţiunea a avut ca scop identificarea potenţialelor pericole şi a soluţiilor existente.

Având în vedere vârsta celor care au participat la activitate, mesajele transmise au fost formulate logic, clar, într-un limbaj accesibil nivelului lor de înţelegere. Elevii au primit cu interes tema propusă spre discuţie, răspunzând la întrebările poliţiştilor şi adresând întrebări. Aceştia au fost încurajaţi să aibă o relaţie deschisă cu părinţii, să apeleze la sfatul lor şi a cadrelor didactice atunci când se află în situaţii dificile. La activitate au participat 26 elevi şi două cadre didactice.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza