full screen background image

Evenimentele FIE Iași 2016 pentru  joi, 26 mai

Distribuie

Astăzi, 26 mai, în cadrul Festivalului Internațional al Educației se desfășoară  Zilele Culturii Armene la Iași – „Educație prin artă și toleranță interetnică – Zilele Culturii Armene la Iași!”, în cadrul cărora se organizează o serie de evenimente cultural-artistice. De la ora 16.30 va avea loc conferința pe tema istorică „Armenii din Iași și importanța relațiilor etnice în formarea Iașului modern”, la Muzeul Unirii Iași, iar de la ora 18.30, o expoziție de costume tradiționale armenești și degustare de produse tradiționale armenești, în aceeași locație.

De la ora 19.00, ieșenii pot asista la un moment artistic cu specific armenesc – Recital de poezie armeană și Dans armenesc, pe pietonalul Lăpușneanu – în fața Muzeului Unirii Iași.

Tot de la ora 18, la Catedrala din Mitropolitană Iași, va avea loc un recital extraordinar de poezie susținut de Ana Blandiana în cadrul Festivalului Internațional „Poezia la Iași”. Festivalul este la a treia ediție și se desfășoară la Iași în perioada 22-29 mai. Poezia va aduce la Iași 108 poeți din 13 țări, atât din țările europene, cât și din Brazilia, Mexic și China.

Seara se încheie cu un concert vocal simfonic extraordinar al Filarmonicii Moldova Iași, la Atrium Palas Mall, de la ora 20.00.

Programul complet al evenimentelor poate fi regăsit pe site-ul oficial www.fieiasi.eu

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza