full screen background image

„Fără penali în funcții publice”: 22.000 de semnături strânse la nivelul județului Iași

Distribuie

Voluntarii implicați în campania Fără penali în funcții publice au organizat miercuri, 1 august, o conferință de presă în Piața Unirii, la Cortul Demnității și Democrației din Piața Unirii din Iași pentru a anunța depășirea pragului de 20 000 semnături strânse pe Județul Iași. Aceștia au declarat că, până în prezent, s-au strâns 22 000 semnături raportate.

La conferința de presă alături, de voluntari, au participat Vasile Bălălău și Valeriu Borșan, inițiatori ai acțiunii Cortul Demnității și Democrației, dar și lideri ai filialei USR Iași, Cosette Chichirău, Dan Lungu, Silviu Gurlui. Campania de strângere de semnături continuă, doritorii putând să semneze în continuare la cortul din Piața Unirii.

Fără Penali este o revendicare cu susținere largă în societatea românească, inclusiv din partea membrilor și simpatizanților tuturor partidelor politice. Oamenii s-au săturat de hoție si incompetență. Chiar și așa, ne-a fost greu să strângem semnăturile. Probabil suntem singura organizație care strânge semnăturile pe bune, în strada, una câte una, și nu de pe listele de partid. Dar societatea civilă, văzând efortul necesar, ne-a sărit in ajutor. Mobilizarea a fost si este fantastică. Am primit susținere de la Cortul Demnității și Democrației, care a strâns câteva mii de semnaturi, de la Săptămana Actorilor, a Scriitorilor, a Universitarilor, si de la zeci de voluntari individuali care ori au ieșit cu noi pe stradă ori au strâns semnături de la familie, prieteni și colegi”, a declarat Cosette Chichirău, de la USR, partidul care asigură logistica acestei campanii.

Inițiativa Fără Penali în funcții publice mai are nevoie de 120.000 de semnături din 14 județe din țară pentru a ajunge în Parlament. Județele care mai au nevoie semnături sunt: Alba, Argeș Bacău, Dolj, Ilfov, Galați, Hunedoara, Neamț, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui.

Județele care au atins ținta de 20.000 de semnături sunt: București, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Sibiu, Timiș. În continuare, în aceste județe se strâng semnături pentru că există riscul ca primăriile să nu valideze toate listele.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza