full screen background image

Față în Față cu Autostrada A8

Distribuie

Catalin Urtoi și Ionel Apostol sunt doi dintre inițiatorii marșului civic pentru Autostrada Iași-Tg. Mureș și au fost invitați la emisiunea Față în Față.

Peste 1.000 de persoane au participat weekendul trecut în Iași la un protest inedit, organizat în semn de susținere pentru construcția autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș, care să lege Moldova de Ardeal. Manifestanții, care doresc să atragă atenţia guvernanţilor asupra acestui subiect neglijat, au format un lanț uman, lung de sute de metri, și au strigat „Împreună pentru autostradă”.

Oamenii, așezați în două rânduri, au intonat imnul ţării şi au lansat baloane colorate. Lanţul uman, format pe două rânduri, s-a întins de la semaforul de la Cina până la Casa Cărţii din Iași.  Protestatarii și-au scris gândurile pe un cub de lemn acoperit cu hârtie, amenajat la fața locului. Jandarmii estimează că la acţiune au paticipat în jur de 1.200 de persoane. La manifestație au venit și politicieni de toate culorile, din Parlament şi din administraţia locală, alături de primarul oraşului Mihai Chirica.

Problema ignoranței autorităților române privind construirea autostrăzii Iași-Târgu Mureș a ajuns în Parlamentul European, la Bruxelles.

Ce se întâmplă mai departe și de ce nu se face nimic concret în acest sens deși fonduri europene sunt și vorbim despre asta încă din 2012? Află răspunsurile în dialogul de mai jos:

 

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *