full screen background image

Față în Față cu Dan Lungu

Alina Cojocaru și Andrei Giurgia l-au avut ca invitat pe scriitorul și senatorul, Dan Lungu.

Acesta a intrat în competiția pentru președinția Uniunea Scriitorilor din România. Planurile lui sunt legate de recredibilizarea instituției după seria de conflicte și scandaluri care i-au erodat din prestigiu și de a readuce în rândurile sale scriitori valoroși care fie au fost excluși, fie au demisionat din solidaritate cu cei excluși.

Anul trecut, în decembrie, prin campania „Până hăt de carte!”, un număr de 390 de cărți au fost donate bibliotecii din comuna Răducăneni, județul Iași.În lunile trecute, s-au pus în rafturile bibliotecilor a șapte comune ieșeneun număr de 1.690 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Acesta, alături de parteneri şi voluntari, a demarat pe 23 martie 2017 o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural. Campania va continua și anul acesta.

Dan Lungu la alegerile legislative din 2016 a obținut un mandat de senator de Iași din partea USR.Este membru în Comisia pentru cultură și media, dar și în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități.

Ascultă întregul dialog mai jos:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *