full screen background image

Față în Față cu obezitatea

Distribuie

La prima ediție din 2018, Alina Cojocaru și Andrei Giurgia au stat de vorbă cu domnul doctor Sebastian Ralea – Medic specialist Chirurgie Generală (adulți) și medic specialist Chirurgie Pediatrică la Arcadia – Spitale și Centre Medicale.

Tema emisiunii a fost: Obezitatea și cea mai eficientă metodă de tratament – Chirurgia Bariatrică.

Obezitatea este o afecțiune cronică a cărei prevalența este în creștere și care determina apariția riscului pentru diabet zaharat, hipertensiune arterială, a bolilor de inima, a afecțiunilor veziculei biliare că și a unor forme de cancer. Obezitatea poate determina probleme sociale, economice și psihologice că rezultat al prejudecăților și scăderii autorespectului. Obezitatea definită că o creștere a țesutului adipos total al organismului este frecvent cunoscută sub denumirea de exces ponderal. Atât la bărbați cât și la femei țesutul adipos crește cu vârstă. La toate vârstele, după pubertate, femeile au un procent mai mare al țesutului adipos decât bărbații. De cele mai multe ori, pacienții se prezintă la medic pentru bolile asociate obezității. Obezitatea crește riscul de apariție a bolilor cardio-vasculare (aritmii cardiace, moarte subită, ateroscleroza, hipertensiune arterială), a calculilor biliari, a sindromului de apnee în somn, artrozei (la nivelul articulațiilor supuse efectului greutății), gutei.

Care sunt metodele de intervenție și ce înseamnă intervenția chirurgicala, care sunt investigațiile ce se fac si cum e recuperarea post-operatorie află din dialogul de mai jos:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza