full screen background image

Față în Față cu primarul Iașului

Distribuie

Miercuri la Față în Față, Alina Cojocaru și Andrei Giurgia au stat de vorba cu primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica. Împreună au făcut un bilanț la final de 2017 având în vedere că a fost un an controversat atât politic dar și social și economic.

Au vorbit și despre sezonul rece deoarece primarul tocmai venea dintr-o inspecție în teren și a dat asigurări că suntem pregătiți pentru iarnă. A dat asigurari că Cinematograful Dacia, care va deveni Ateneul copiilor, va fi dat în funcțiune anul viitor.

De asemenea, a spus că va face o sesizare la Avocatul Poporului. Potrivit primarului, executivul a încălcat normele când a decis reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% fără a consult a autorităţile locale, cele care pierd bani în urma acestei scăderi. A precizat că s-a încălcat flagrant autonomia locală.

„Ne vedem în situația de a ne adresa Avocatului Poporului și vom cere și sprijinul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, care pot face demersuri la CCR ca să blocheze ordonanța, sau găsirea unei soluții rezonabile care să acopere deficitul”, a spus el.

De asemenea, primarul Municipiului Iași a vorbit despre nevoia României de a avea în politică, oameni de stat orientați către nevoile țării și nu cele personale.

Ascultă întregul dialog mai jos:

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *