full screen background image

Față în Față cu stadiul Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș. Invitat: Gregoriana Tudoran

Distribuie

În ediția de miercuri, 20 februarie, a emisiunii Față în Față cu Andrei Giurgia am aflat ultimele detalii despre stadiul Autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș. Gregoriana Tudoran, membru al Asociației „Împreună pentru A8”, a fost prezentă în studioul Viva FM.

Emisiunea a început cu părerea ieșenilor despre A8. Aceștia au răspuns, într-un vox realizat de reporterii Viva FM, la întrebarea: „Credeți că va fi construită Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș?”.

De asemenea, Gregoriana Tudoran a dat detalii despre întâlnirea asociațiilor Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8, Moldova Vrea Autostradă și Pro Infrastructură cu  prim-ministrul Viorica Dăncilă și consilierul personal al premierului, Darius Vâlcov. „Într-o oră și 20 de minute nu au reușit să ne explice unde au dispărut cei 32 de km de autostradă. Am fost întâmpinați cu o ușoară ironie. Știau foarte bine cine suntem fiecare. Au încercat să ne explice că fondurile europene nu sunt o soluție și că ceea ce ne dorim noi este un deziderat și pentru ei, dar nerealizabil

Întâlnirea a fost precedată de un protest.

Dacă pierdem de sub control ritmul în care avansează execuția studiului de fezabilitate și apoi depunerea cererii de finanțare, va fi prea târziu să mai mișcăm orice. De aceea, noi am cerut să se înființeze un Comitet de monitorizare al acestor acțiuni întreprinse de către Agenția Ministerului Transporturilor”, a adăugat Gregoriana Tudoran, membru al Asociației „Împreună pentru A8”

Pe de altă parte, Andrei Giurgia a discutat alături de Gregoriana Tudoran și despre fondurile oferite pentru construirea Autostrăzii A8. Câți bani sunt disponibili în acest moment? Cât costă studiul de fezabilitate?

Întreaga emisiune, aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza