full screen background image

Festivalul „Cătălina” aduce astăzi la Iași Parada Portului Popular

Distribuie

Ieri a debutat la Iași cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Cătălina“, eveniment care este organizat de Palatul Copiilor Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi care face parte din Calendarul Naţional al Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei.

Festivalul se va întinde până pe 27 august inclusiv, în acest an fiind invitate pe scena care va fi amplasată la Palas ansambluri din Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia şi Republica Moldova. Din România vor participa 14 ansambluri reprezentative pentru fiecare dintre regiunile folclorice naţionale: Argeş, Bihor, Botoşani, Maramureş, Neamţ, Olt, SuceavaTimişoara, Tulcea, Vaslui şi Iaşi.

La una dintre secţiunile festivalului, care reuneşte meşteşu­gari ce provin din 20 de judeţe ale ţării, vor fi expuse produse ale artei tradiţionale şi din industria casnică.

Astăzi, 24 august, de la ora 16, va avea loc Parada portului popular, care va fi organizată pe traseul Primărie – Palatul Culturii – Parcul Palas, un prilej pentru participanţi de a prezenta ieşenilor costume folclorice specifice zonelor din care provin.

Joi, 25 august, în cursul dimineţii, delegaţiile ansamblurilor vor avea o întâlnire cu oficialităţile ieşene, iar vineri are loc festivatatea de premiere şi un spectacol de gală.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza