full screen background image

Festivalul de Artă Medievală Suceava-2018

Distribuie

UPDATE 19 August

Sucevenii au petrecut weekend-ul acesta în stil medieval, la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

La ora 18:15 s-a desfășurat reconstituirea istorică “Un tron si doi domni, Despot Vodă și Alexandru Lăpușneanu”, iar de la ora 21:15, la final, spectacole cu foc și lasere.

Transportul a fost asigurat de TPL cu curse din jumătate în jumătate de oră pe traseul Centru – Cetate și retur. Tariful de 2,5 RON.

UPDATE 18 August

Festivalul de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” s-a desfășurat până duminică seara, la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean.

Prețul biletelor pentru Cetate: 12 RON pentru adulți, 6 RON pentru pensionari și 3 RON pentru copii.
Prețul biletelor pentru Muzeul Satului Bucovinean : 6 RON pentru adulți, 3 RON pentru pensionari și 2 RON pentru copii.

UPDATE 17 August

A doua zi a festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare” a continuat povestea în spirit medieval, la Suceava. În capitala domnitorului Ștefan cel Mare, s-au adunat sute de participanți pentru a admira spectacolele oferite de cavaleri, domnițe și păpușari.

UPDATE* 16 August

Prima seară a festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare”, s-a deschis cu parada făcliilor.  Sute de suceveni s-au adunat pentru a admira desfășurarea de forțe, aceasta fiind doar o mostră a evenimentelor programate pentru cele patru zile de festival.

Patru zile de poveste, în spirit medieval, la Suceava, în perioada 16 – 19 august 2018.

Viva FM te invită la cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei și Primăria Municipiului Suceava.

Te vor întâmpina 470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia, cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe, toate la Festivalul Medieval Suceava 2018.

Joi seară, 16 august, are loc parada cu făclii care va marca începerea Festivalului de Artă Medievală de la Suceava, cel mai mare din țară. Defilarea celor 470 de participanți se va face, ca de obicei, pe traseul Obcini – George Enescu – Centru – Cetate.

Festivalul va reuni, la Cetatea de Scaun și la Muzeul Satului Bucovinean, artiști profesioniști  și amatori din România, Republica Moldova, Turcia, Slovacia, Ungaria, Serbia și Ucraina.

Directorul Muzeului Bucovinei EMIL URSU a declarat că în fiecare zi vor fi organizate aproximativ 50 de spectacole medievale: spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe.

Emil Ursu: ”Anul acesta, noi considerăm că este cea mai bună și cea mai mare ediție! De altfel, festivalul de la Suceava a crescut de la an la an. Anul acesta sunt, practic, 33 de trupe care vor evolua pe parcursul celor 3 zile. Din cele 33 de trupe, 3 sunt muzicale. Sunt foarte mult elemente de noutate. Partea internațională a festivalului a crescut ușor și în 2018, în sensul că, față de anul trecut, când am avut 3 contribuții externe, anul acesta avem 6. S-au mai adăugat alături de Ungaria, Serbia și Ucraina, Republica Moldova, Turcia și Slovacia. ”

Hai și tu la festival pentru o experiență medievală de neuitat!

Proiectul este realizat în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava.

Radio VIVA FM este partener media principal al evenimentului.

Programul manifestărilor:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza