full screen background image

Festivalul de teatru școlar „Hai la teatru!” reunește peste 600 de elevi-artiști

Distribuie

Festivalul de teatru școlar „Hai la teatru!”, organizat de Teatrul Luceafărul, va avea loc pe 20 și 21 martie. Ediția de anul acesta reunește 616 elevi-artiști și 81 de coordonatori.

Alegerea zilelor de 20 și 21 martie pentru Festivalul «Hai la teatru!» nu este aleatorie, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul. Pe 20 martie se celebrează în întreaga lume Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, sub emblema «Du un copil la teatru, pentru a vedea, a auzi, a simți, a gândi, a imagina». Nu există o altă modalitate mai eficientă de-a aduce publicul tânăr la teatru decât oferindu-i scena, iar colegilor și prietenilor șansa de a-i admira și aplauda pe artiști pentru efort și reușită. Pe 21 martie, atenția publică este îndreptată către Ziua Mondială a Marionetei, ca un semn al interesului pentru această străveche modalitate de expresie teatrală cu care ne familiarizăm în primii ai existenței și care ne modelează ca adulți în devenire„, spun organizatorii.

Structurată pe categorii de vârste (clasele I-IV, V-VIII și IX-XII), competiția va valoriza creativitatea concurenților, adaptarea repertoriului la vârsta și preocupările artiștilor, originalitatea și dezinvoltura scenică. Evoluția trupelor de teatru școlar va fi evaluată de jurii alcătuite din actori ai Teatrului Luceafărul, iar premiile constau în jucării, cărți, rechizite oferite de organizatori și de Asociașia Club Rotary Iasi 2000. Deschiderea oficială este miercuri, 20 martie, ora 13.30, iar Festivitatea de premiere va avea loc vineri, ora 13.00, la sala mică a Teatrului.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza