full screen background image

Film de Oscar la SFR 2016: „Fiul Lui Saul” (Son Of Saul)

Distribuie

Serile Filmului Românesc 2016 aduc în atenție un eveniment special: proiecția de gală a filmului premiat la Oscar 2016 – „Fiul lui Saul”. În film joacă actorul din România, Levente Molnár, care va fi prezent la evenimentul special, programat la Iași pentru joi, 5 mai, de la ora 19.00. Proiecția filmului va avea loc în incinta sălii Rossini din cadrul Complexului Palas Mall. Intrarea se va face pe bază de invitație. Din cadrul lansării filmului „Fiul lui Saul” nu vor lipsi covorul roșu, primirea de gală a invitaților, sesiunea de Q&A de după proiecție și fotografiile.
„Fiul lui Saul” („Son of Saul”) este un film cu peste 30 de nominalizări și 22 de premii câștigate. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului și cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film de la Cannes și a fost desemnat „Cel mai bun film străin” la ediția din acest an a Globurilor de Aur. Filmul este câștigător al unui Premiu Oscar (28 februarie 2016, Los Angeles) la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Acțiunea filmului este plasată în 1944, în lagărele de la Auschwitz-Birkenau, și îl are în centru pe Saul Ausländer (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria, forțat de naziști să lucreze în crematoriile lagărului, să ardă cadavrele semenilor săi. În timp ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuiește a fi propriul fiu și decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsuflețit al copilului și a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viața unui bărbat obligat să își uite umanitatea în încercarea disperată de a găsi mântuirea, salvând corpul copilului.

Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, interpretează un rol cheie în acest film, în personajul lui Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagarul de concentrare.

 

Mai multe detalii despre eveniment pot fi aflate de pe site-ul oficial www.festivalsfr.ro

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza