full screen background image

Filmele, cărțile și viețile noastre

Distribuie

Secolul XXI va fi marcat și influențat tot mai mult de arta cinematografică. Imaginea, sunetul, efectele tehnice sunt cele care dau o notă aparte și propun un limbaj cinematografic, căruia trebuie să îi acordăm atenție. Pornind de la filmul româneasc și ajungând la filmul de tip hollywoodian, ediția emisiunii de astăzi, încearcă să propună un dialog al cinematografiei în plină ascesiune.

 

Dragoș-Andrei Preutescu: De multe ori mi-am pus întrebarea dacă filmul este sau poate fi o filozofie a imaginii. Găsim mai mult decât atât în filmele pe care le vedem? Se poate prin film educa, se poate filozofa? Imaginea în mișcare devine un simbol important al condiției umane, pentru că se manifestă și se infiltrează în propria imaginație, mult mai mult, poate decât au făcut-o teatrul, sculptura, pictura.

Corina Giurgia: Filmul educă, filmul te pune pe gânduri și te schimbă. Cred că schimbarea cu care pleci din fața marelui ecran este cea mai importantă. Dacă filmul ne face mai buni, suntem câștigați. Filmul românesc, de care m-am atașat de câțiva ani, are un mare potențial de a ne face viața altfel.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza