full screen background image

Fotbal pentru incluziune socială, organizat de EuroDEMOS

Distribuie

Până pe 25 octombrie, la nivel european au loc activități sportive în cadrul #FootballPeople Action Weeks.

Astfel, Asociația Eurodemos, alături de Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași și Poliția Locală Iași au organizat pe 18 octombrie un meci de fotbal inclusiv. Activitatea a avut loc în intervalul orar 10.00-12.00, pe terenurile Bazei Sportive Ciric, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.  Meciul a fost aprobat de Boardul Campaniei și este promovat în calendarul european de activități organizate în cadrul Football People Action Weeks.

Asociația EuroDEMOS împreună cu partenerul ANCAAR Iași a dezvoltat în cadrul proiectului și alte activități în care au implicat: tineri cu și fără dizabilități, tineri sportivi și cetățeni din comunitatea ieșeană. Proiectul „Sport for social action” beneficiază de suportul financiar al Uniunii Europene prin Programul Erasmus+ Sport.

Evenimentele anterioare au fost parte a campaniei de conștientizare și sensibilizare a opiniei publice, campanie în cadrul căreia au fost dezvoltate zile incluzive ale sportului.

#FootballPeople Action Weeks reprezintă o campanie pan-europeană care reunește fotbalul profesionist și sportul de masă pentru o perioadă de două săptămâni în care au loc mii de activități legate de fotbal și anti-discriminare. Această campanie europeană are loc în fiecare an și a dobândit amploare cu ajutorul organizațiilor pentru drepturile omului, a grupurilor minorităților etnice, a cluburilor, a ligilor, a jucătorilor, a asociațiilor de fotbal din Europa și din afara ei.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza