full screen background image

(FOTO/AUDIO) Începe Campionatul Naţional de Dans Sportiv. Trei zile de spectacol la Sala Polivalentă din Iaşi

La finalul acestei săptămâni, Iaşul va găzdui Campionatul Naţional de Dans Sportiv Carpathian. Astfel, de pe 3 până pe 5 martie, ieşenii sunt aşteptaţi să vadă în competiţie cele mai valoroase perechi din România, care vor încerca să cucerească trofeul. Nu mai puţin de 326 de sportivi participanţi la competiţiile secţiunii latino-americane şi 286 de sportivi participanţi la competiţiile secţiunii standard încearcă să-şi adjudece cel mai important trofeu naţional. Pe baza rezultatelor de la acest campionat va fi stabilit lotul României de dans sportiv care va efectua stagii de pregătire centralizate cu cei mai buni tehnicieni din lume.

Costin Mihaiu, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Dans Sportiv, a vorbit despre competiţia care va avea loc la Iaşi:

Este a doua oară în istoria de 26 de ani a federaţiei când capitala Moldovei găzduieşte această competiţie. În anul 2014, Clubul de Dans Sportiv Reflex Iaşi a organizat pentru prima dată în Moldova Campionatul Naţional de Dans Sportiv.
Nu mai puţin de 18 arbitri de talie mondială, din 17 ţări (Anglia, Rusia, Germania, Italia, Polonia, Lituania, Ucraina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Franţa, Norvegia, Cehia, Spania, Macedonia, Olanda şi Serbia) vor decide perechea campioană pe secţiunile standard şi latino. În competiţie vor intra următoarele categorii de vârstă: 6-9 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 16-18 ani, Senior l şi Senior ll. Totodată, va fi decisă şi perechea campioană la secţiunea latino, divizia profesionişti.
Rezultatele internaţionale obţinute în anul abia încheiat a obligat federaţia să acorde o atenţie crescută la modul în care se vor decide perechile ce vor reprezenta în anul 2017 România la campionatele mondiale şi europene.
Cei care doresc să asiste la cea mai importantă competiţie de dans sportiv din România trebuie să plătească între 25 şi 50 de lei. Copiii cu vârsta de până la 10 ani beneficiază de intrare gratuită.
Viva FM este partener media al acestui eveniment, pe care îl recomandă cu încredere.

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *