full screen background image

Francesco Gabbani, mare câștigător la Sanremo 2017

Sfârşitul de săptămână a adus pe scena Teatrului Ariston din Sanremo două zile pline de surprize muzicale şi momente care cu siguranţă vor rămâne în istoria acestui festival care a ajuns la ediţia cu numărul 67.

Majoritatea artiştilor au răspuns la întrebările jurnaliştilor în cadrul conferinţelor de presă. Una dintre cele mai aşteptate întâlniri a fost cea la care au participat Rita Pavone şi Zucchero. Întrebat ce părere are despre noile propuneri muzicale de anul acesta din cadrul festivalului, acesta a menţionat faptul că trebuie timp pentru ca tinerii să confirme, să crească şi nu poţi afirma dacă o piesă este bună sau rea după ce a fost ascultată doar de două ori, relatează jurnaliştii români, Ileana Popovici şi Marian Mocanu, prezenţi la Sanremo.

Rita Pavone s-a declarat foarte mulţumită că a fost invitată la ediţia de anul acesta a festivalului şi se bucură că muzica ei, de-a lungul timpului, a fost creată pentru sufletul oamenilor şi a evitat superficialitatea.

Finala tinerilor artişti a fost câştigată anul acesta de Lele cu piesa “Oramai”.

Ultima zi a fost aşteptată cu mare interes de participanţi, dar şi de publicul spectator şi telespectator.Majoritatea celor interesaţi au făcut pronosticuri şi aşteptau rezultatul final. A fost un regal muzical oferit de participanţi, regal ce a fost urmărit de aproximativ 12 milioane de telespectatori, iar cota de piaţă a fost de 58,41%.

Un al moment important al serii a fost oferit de cântăreţul Zucchero care a ridicat audienţa prezentă în picioare chiar cu prima piesă interpretată “Black cat”, cea care dă şi numele celui mai recent album realizat de artist. Acesta a primit şi un premiu pentru turneul anului 2017, eveniment ce a ajuns în toate colţurile lumii.

Momentul final a adus şi clasamentul. Locul trei a fost obţinut de Ermal Meta, pe locul doi s-a clasat Fiorella Mannoia, cea care era catalogată de presă şi specialişti ca fiind câştigătoarea de anul acesta, iar marele premiul al ediţiei 2017 a fost adjudecat de Francesco Gabbani. Acesta a fost surpriza ediţiei, publicul având un rol decisiv în desemnarea clasamentului.

Sanremo 2017 a fost o ediţie care a strălucit din toate punctele de vedere, un adevărat regal al muzicii de calitate.

Corespondenţă din Sanremo, Italia, de la Marian Mocanu şi Ileana Popovici

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *