full screen background image

Fumatul în spații publice închise va fi interzis

Distribuie

fumatul interzis    Curtea Constituțională a României a respins, miercuri, sesizarea în cazzul legii anti-fumat. Astfel, fumatul în spații publice poate fi interzis, transmite B1 TV.

Un grup de 33 de senatori a depus, pe 21 decembrie, la Curtea Constituţională contestaţia referitoare la legea care interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, adoptată în 15 decembrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Aceștia susţin că raţiunea sesizării Curţii Constituţionale “nu vizează interzicerea fumatului în spaţiile publice, ci vizează definiţia «spaţiului public închis»”. Mai exact, spun ei, , prin definirea spaţiului public închis, legea introduce o formă de discriminare.

Noua lege ar urma să intre în vigoare în termen de 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Legea interzice fumatul în toate spațiile publice închise, cu excepția penitenciarelor de maxima siguranță și zonei de tranzit de pe aeroporturile internaționale, unde se vor amenaja spații speciale pentru fumat.

Legea prevede sancţiuni între 100 şi 500 de lei pentru persoanele fizice.

În cazul firmelor amenzile ajung şi la 15 mii de lei, iar barurile şi cluburile riscă să fie închise dacă nu interzic fumatul.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza