full screen background image

Fundația Comunitară Iași oferă burse copiilor străluciți, dar fără posibilități materiale

Distribuie
Astăzi începe a șasea ediție a Fondului de Burse coordonat de Fundația Comunitară Iași. Copiii și tinerii talentați, care și-au dovedit gândirea ascuțită și deschiderea către oameni, pot candida pentru o bursă de merit sau de performanță, în valoare anuală de 2.200 de lei. Bursele sunt oferite de ieșenii care contribuie la Fondul de Burse, ca să susțină împlinirea unor copii străluciți, în momentul în care fac primele alegeri de viață. Ei selectează viitorii bursieri și timp de un an, le sunt aproape, urmărindu-le evoluția. Bursierii intră într-un program de dezvoltare personală, iar sprijinul material este însoțit de ședințe de consiliere și sesiuni de socializare. Tinerii pot folosi 1.800 de lei din valoarea unei burse ca să acopere costurile educației, iar 400 de lei sunt investiți în dezvoltarea abilităților de comunicare și integrare, prin sesiunile de socializare.
Își pot depunde dosarul pentru o bursă de merit elevii din clasele V-XI, cu media generală peste 9 în fiecare an, al căror venit pe membru de familie nu a depășit 650 de lei în ultimele patru luni. Dacă fac însă performanță în domeniul pasiunii lor, sunt în clasele I-XI, iar părinții abia reușesc să țină pasul financiar cu evoluția lor, atunci pot candida pentru o bursă de performanță! Până pe 31 octombrie, pot trimite dosarul către echipa Fundației Comunitare Iași! Aici găsiți ghidul complet de candidatură. 
În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au sprijinit cinci copii să-și urmeze chemarea. De atunci, s-au oferit alte 187 de burse. Din 2014, prin Fondul de Burse, donatorii și bursierii pot explora experiența mentoratului, sub coordonarea unui psihoterapeut. Ieșenii care contribuie la Fondul de Burse aleg ei înșiși copiii pe care-i susțin.
 
ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza