full screen background image

(GALERIE FOTO) Peste 3000 de oameni mărșăluiesc duminică pentru familia tradițională

Asociația „Familia Tradițională”, membră a „Coaliției pentru Familie”, organizează la Iași, astăzi, 12 iunie 2016, între orele 16:00 și 19:00, a treia ediție a evenimentului anual „Marșul pentru Familie”.

Începând cu orele 16.00, s-au întâlnit în Parcul Copou participanții la marș, tineri, părinți cu copiii lor, preoți, apoi, la orele 17.00, au plecat  pe traseul: Parcul Copou –Universitatea „Al.I.Cuza” – Fundație – Piața Unirii – b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt. În fruntea marșului se află un grup de tineri în straie tradiționale, cu un steag pe care se află stema Moldovei.

Mesajul pe care doresc să îl transmită prin tema marșului din acest an, „Susținem Familia!”, este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a societății.

De asemenea, ediția de anul acesta a Marșului pentru Familie este dedicată inițiativei cetățenești, susținută de Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României, prin înlocuirea termenului de „soți” cu expresia „bărbat și femeie” și totodată se reafirmă întâietatea autorității parentale în ce privește creșterea și educarea copiilor.

„Dorim să atragem atenția asupra faptului că problemele care se pot ivi în viața de zi cu zi în sânul familiilor (din cauza relațiilor defectuoase mamă – tată sau părinți – copii) nu își găsesc rezolvarea prin oficializarea și impunerea în mentalul colectiv a unor „modele” noi, nesigure și nefirești de familie, ci prin implicarea responsabilă a tuturor factorilor societali în menținerea și îmbunătățirea modelului de familie transmis din generație în generație.

La finalul Marșului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenția importanța familiei în context contemporan, precum și momente artistice dedicate.

Marșul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească și frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.”, declară organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Evenimentul face parte din seria de evenimente „Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradițională – un dar pentru umanitate”, proiect organizat de Asociația Familia Tradițională Iași, în parteneriat cu Pro Vita Iași.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *