full screen background image

George Maior, audiat în Comisia de anchetă parlamentară privind alegerile din 2009

Distribuie

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a fost audiat, luni, în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. George Maior a recunoscut că în seara alegerilor din 2009 a fost acasă la Gabriel Oprea pentru „un eveniment privat” și susține că participarea sa la acea întâlnire nu constituie „ceva imoral sau ilegal”.

„A fost și este o relație de prietenie”, a răspuns George Maior întrebat de membrii Comisiei despre relația sa cu Gabriel Oprea. „Am fost membri în Guvernul Adrian Năstase, colegi în Parlamentul României o perioadă, după aceea dânsul a fost membru al Comisiei de control al SRI. Acestea ar fi relațiile instituționale”, a declarat George Maior.

George Maior susține că timp de nouă ani, a făcut mereu separația între activitatea sa privată și activitatea depusă în calidtate de director al SRI. El i-a invitat pe membrii Comisiei să consulte documentele clasificate care dovesdesc că SRI s-a comportat impecabil nu doar în perioada alegerilor prezidențiale din 2009, ci pe toată perioada în care a condus acest serviciu.

„Atribuțiile SRI nu sunt legate ca atare de organizarea alegerilor, sunt legate în mod fundamental de apărarea Constituției, care prevede și expresia democratică dreptul la vot”, a mai precizat Maior.

El a mai spus că SRI, aflat în subordinea sa la acea dată, „s-a manifestat impecabil”, „în temeiul competențelor legate de apărarea Constituției”.

STIRI.TVR.RO

Național – VIVA FM

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *