full screen background image

Gusturile se discută & nu, cu poezie și vin la Treaz & nu

“Gusturile se discută & nu” este o serie de întâlniri pe care prietenii noștri de la Treaz & nu le realizează și în cadrul cărora povestesc împreună cu cei prezenți despre lucruri & vinuri care le plac, știind sau neștiind de ce.
Pentru că se apropie FILIT 2019 & în perioada aceasta orașul nostru vibrează mai mult ca niciodată la teme literare. Evenimentul are 3 invitați speciali cu care cei prezenți vor putea vorbi despre locul poeziei în viețile noastre de oameni ocupați & moderni, despre poezii preferate, de la cele spuse la serbările de când erau mici, cele învățate pe de rost pentru BAC și până la cele scrise de ei. Și, bineînțeles, despre toată literatura care s-a scris la un pahar cu vin.

Țin companie evenimentului, pe 26 septembrie, la Treaz & nu:

Emilia Nedelcoff & Kultura, Crama Hamangia, Muscat Ottonel. Emilia s-a născut în Vulcan, Hunedoara (Valea Jiului) & este fată de miner. A rămas în Iași după terminarea studiilor pentru că se simte ca acasă. Ii place să citească poezie mai mult decât s-o scrie, iar printre poeții ei preferați se numără Fernando Pessoa, Anne Sexton & Gellu Naum. Iubește tot ce înseamnă animeuri/limba japoneză și, recent, a dezvoltat o reală obsesie pentru Buck -Tick, o formație rock din Japonia.

Vlad Alui Gheorghe & Issa, Sauvignon Blanc. Vlad a scris 2 cărți (Fratele mut. la nord apa e curată & Disco 2000) și cântă la chitară, tobe și voce în Adam’s Nest din 2017. A dansat breakdance într-un boy band de cartier la începutul anilor 2000, a tradus în română poeziile lui Jonathan Jackson & s-a apucat în primăvara acestui an de alte 2 cărți pe care speră să le termine de scris cândva.

Lucian Brad & Feteasca Neagră, Budurească. Lucian este din Vaslui & este masterand în Drept european la Facultatea de Drept din Iași. A publicat în revista Steaua într-un prim dosar cu tineri poeți nedebutați. A citit la Sibiu, Cluj, Piatra-Neamț, București, Iași. A tradus poezie din/în limba engleză pe platforma online traducerile de sâmbătă. Participă de aproape doi ani la evenimentele de muzică și poezie din cadrul proiectului ieșean Cozy Poetry Night. Va debuta oficial anul viitor.

Fiecare invitat a fost rugat să-și aleagă vinul lui preferat pe care să-l putem degusta împreună. Și, deși intrarea este liberă, vă recomandăm să vă faceți & să le faceți cinste invitaților cu un pahar din vinul mai ales că o să fie la un preț special pentru această seară și se pot servi și la pahar.

Va pune întrebări despre poezie & vin: Cosmin Vaman.

Intrarea este liberă.
Rezervări: 0745 321 930

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *