full screen background image

Guvernul a acordat 26,3 milioane de lei, sprijin pentru pacienții răniți în Clubul Colectiv

Distribuie

col     Guvernul a adoptat, astăzi, unele măsuri pentru asigurarea fondurilor necesare continuării tratamentului, serviciilor medicale și recuperării persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv. Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din București care tratează pacienți afectați de incendiul din 30 octombrie.

Pentru asigurarea tratamentului adecvat persoanelor internate în spitalele din București, Guvernul a suplimentat, printr-o Hotărâre, bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Banii alocați suplimentar vor fi destinați unităților sanitare implicate în tratarea persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv – Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București, Spitalul Clinic de Urgenţă București, Spitalul Universitar de Urgenţă București, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore  Alexandrescu” București, Spitalul Clinic de Urgență „Sfantul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” București, Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi București şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti  Floreasca Spitalul de Arşi.

Acordarea fondurilor este necesare având în vedere că majoritatea pacienților rămași internați sunt în stare critică/gravă, cu arsuri pe corp, și mai ales cu leziuni pulmonare grave.

Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentație parenterală pe o perioadă lungă durată.

De asemenea, tratamentul complicaților, inerente în asemenea situații este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza