full screen background image

Guvernul, somat de Bruxelles: Românii trebuie să primească în două luni banii dați pe taxa auto

Distribuie

România riscă să fie dată în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene dacă nu rambursează integral și imediat taxele auto plătite de șoferi în ultimii ani la înmatricularea unei mașini și care, ulterior, au fost abrogate, pentru că încălcau legislația europeană.

Comisia Europeană a trimis o nouă somație Bucureștiului, de data aceasta însoțită și de un aviz motivat, în care cere de urgență luarea unor măsuri.

Bruxellesul oferă un termen de două luni autorităților pentru a da înapoi banii încasați din taxele pe poluare încasate de-a lungul timpului, inclusiv timbrul de mediu.

E greu de crezut însă că Bucureștiul se poate conforma termenului cerut de Comisia Europeană, pentru că rambursarea acestor taxe a fost amânată, prin diverse acte normative, pe cât posibil.

Ultimele termene arată că restituirea integrală din taxele pe poluarea va fi făcută până cel târziu în iunie 2019, în cazul tuturor taxelor.

După cum declara ministrul Finanțelor anul trecut, data limită de depunere a cererilor s-a încheiat la 31 august, iar statul promitea că a pus deoparte 500 de milioane de lei, urmând ca rambursarea să fie făcută până la sfârșitul anului trecut.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza