full screen background image

,,Iași- capitală de război”, expus la Veneția

Distribuie

 

Vernisajul venețian foto-documentar va avea loc luni, 12 iunie începând cu ora 18:00, în Mica Galerie a Institutului  Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, intrarea fiind gratuită. Va fi prezentat Iașul din perioada anilor 1916-1918. Cu ajutorul fotografiilor din acea perioadă, se va reface experiența anilor de război, când Iașul a fost desemnat capitală.

Expoziția este posibilă datorită: Institutului Român de la Veneția, Muzeul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” și Departamentul de Istorie a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Datorită imaginilor, expoziția va surprinde clădiri simbol ale orașului, poze de pe front sau cu refugiile protagoniștilor la război. Va fi de asemenea și o prezentare a Iașului dinaintea anului 1916 si de după 1918.

Materialele au fost selectate din Arhivele Naționale ale României, Academia Română și Muzeul Militar Național. Acestea sunt însoțite de  comentarii, fragmente de memorie, articole de presă și documente din articolele ieșene pentru a da viață imaginilor.

Expoziția venețiană se va încheia pe data de 10 iulie 2017 și se va desfășura de marți până duminică.

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza