full screen background image

Idei și efecte: în fiecare sâmbătă, de la 9:00 la 10:00

Emisiunea Idei și efecte,  realizată de Corina Giurgia și Dragoș Preutescu, se ghidează după o regulă simplă și o necesitate binefăcătoare cotidianului nostru. Regula spune că suntem liberi să ne jucăm, propunând și descoperind cărți pentru lectură. Necesitatea de care suntem tot mai lipsiți, zi de zi, este aceea de a dialoga. Astfel, realizatorii emisiunii consideră că dialogul dă o formă estetică vieții, este un întreprinzător de idei, un administrator de pasiuni și sentimente, în funcție de ceea ce citim și cum gândim și vorbim despre ceea ce citim.

Dialogul este paradigma ce lipsește sau începe să dispară din interacțiunea umană la nivel social și credem noi, emisiunea poate readuce în atenție caracteristicile pozitive și educative ale dialogului.

De altfel, emisiunea caută să răspundă și la două întrebări importante: Ce anume ne îndeamnă să citim cărți? Cum interpretăm ceea ce citim? Noi nu căutăm să răspundem la o altă întrebare veche și nefolositoare astăzi: Este bine să citim cărți? Dorim să schimbăm parametrii înțelegerii aparițiilor editoriale și ale pulsiunilor, pe care diverși autori le au atunci când transmit ceva printr-o carte.

Idei și efecte este difuzată sâmbăta, în intervalul 9:00-10:00.

Rămâneți pe frecvența Viva FM pentru a vă lua doza de carte, în weekend!

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *