full screen background image

IDEI și EFECTE prezintă „Cărțile și viața noastră”, cu Dragoș Preutescu (la Librarium Iași)

Cărțile și viața noastră cu Dragoș Preutescu (@Librarium Iulius Mall)

Viața noastră este înconjurată de ficțiune (ceea ce ne imaginăm) și realitate (ceea ce simțim și percepem în timp real). La fel se prezintă și cărțile. Prezintă frânturi, episoade, secvențe din ficțiunile și realitățile noastre. Cărțile sunt părți ale vieților noastre pentru că ne fac să fim atenți la detalii, ne fac să ne descoperim emoțiile, ne fac să cunoaștem oameni și locuri. În viață căutăm explicații, modele, fericiri, iubiri. Din cărți recuperăm sau recunoaștem ceea ce nu percepem în realitate, sau la care nu ajungem cu forțele proprii.

Workshop-ul, Cărțile și viața noastră. Despre educație, devenire intelectuală și plăcerea de a citi, are scopul de a pune față în față ceea ce noi trăim, cu ceea ce noi citim (sau poate am dori să citim) și invers. Oricum ar fi, cărțile și viața trebuie să ne conducă undeva, sau trebuie să ne facă să aflăm ceva: despre oameni, despre natură, despre valori, despre educație, despre inteligența noastră avută sau ne-avută.

Cărțile și viața noastră are menirea de a-i face pe oameni să vorbească sincer despre experiența lor cu cărțile. Ne salvează lectura neîmplinirile din viață? Devin cărțile mai valoroase dacă reușim să aflăm adevăruri din ele? Sunt cărțile un instrument manipulativ al gândirii noastre? Suntem unde suntem datorită cărților?

Vă așteptăm pe data de 4 Mai, începând cu ora 18:00, la un alt workshop dedicat în același timp cărților și oamenilor. Cu această ocazie vor fi prezentate și câteva din noutățile de lectură propuse de editurile din România.

Să nu uitați că totul e despre Idei și efecte.

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *