full screen background image

Împotriva derivei, cu dăruire, de câteva decenii, pentru limba română: Stelian Dumistrăcel

Împotriva derivei. Volum omagial Stelian Dumistrăcel ’80. Cu 30 de scrisori către revista TIMPUL, este un volum omagial, în care îl cunoaștem pe profesorul Stelian Dumistrăcel. Asociația Studenților Jurnaliști din Iași îl omagiază în acest an cu volumul care conține și 30 de scrisori către revista TIMPUL. Este o carte-reverență, publicată la editura Adenium din Iași în august 2017, când prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel a împlinit 80 de ani.

Împotriva derivei. Volum omagial Stelian Dumistrăcel ’80. Cu 30 de scrisori către revista TIMPUL a ambiționat să aducă în atenția cititorului activitatea unuia dintre cei mai importanți lingviști și publiciști ai momentului din țara noastră, din perspectiva specialiștilor, dar și a foștilor sau actualilor săi studenți.

Deschidem dialogul despre un Profesor care a marcat generații de jurnaliști, ieșiți de pe băncile facultății de la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași.

Corina Giurgia: Dragoș, avem nevoie astăzi de specialiști în lingvistică? De ce?

Dragoș Preutescu: Desigur! Lingiviștilor trebuie să li se acorde mai multă atenție, în comparație cu alți specialiști, pentru că vorbirea corectă a limbii te ajută să îți formezi un caracter aparte prin coerență în exprimare. Mai mult, lingviștii cunosc o istorie aparte – istoria limbii pe care o vorbim. Sensul cuvintelor au mai mult înțeles atunci când le cunoști din profunzime.

Corina Giurgia: Dar de studenți care să privească în urmă către cei care i-au format?

Dragoș Preutescu: Dacă studenții nu uită să privească în urmă, atunci recunoștința este cu atât mai mare. Transmiterea cunoașterii limbii ne poate face bine și ne poate oferi o educație aparte. A nu uita cine te-a format este o mare dovadă de educație.

Ascultați ediția din 23 septembrie aici:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *