full screen background image

În conturile Spitalului „Dr. C. I. Parhon” au intrat 200.000 de euro de la firma de asigurări

Distribuie

Primarul Mihai Chirica a declarat pentru AGERPRES că în conturile Spitalului „Dr. C. I. Parhon” au intrat banii de la firma de asigurări reprezentând despăgubirile acordate după incendiul din aprilie.

Potrivit acestuia, aproximativ 200.000 de euro au fost alocaţi de firma de asigurări ca despăgubiri după ce etajele clădirii în care funcţionează secţiile de Ambulatoriu, Dializă şi Terapie Intensivă ale Spitalului „Dr. C. I. Parhon” au fost afectate de apa folosită pentru stingerea incendiului.

Pentru Spitalul C.I. Parhon firma de asigurări a virat deja banii în contul spitalului. Sunt aproape 200.000 de euro, pe care îi putem folosi începând de ieri în totalitate pentru a aduce spitalul în regim de funcţionare. Desigur, mai sunt de organizat licitaţiile publice pentru a putea găsi constructorul. Şi acestea sunt în derulare. Sperăm să începem cât mai repede treaba acolo. Nu ştiu ce se va mai întâmpla mai departe cu IBCV, care are nevoie de finanţare mult mai solidă pentru a putea fi repus în funcţiune. Sperăm ca într-o perioadă mult mai scurtă să îl vedem şi pe acesta funcţionând. Suntem extrem de fericiţi că la Iaşi va fi construit SRU, primul de acest gen din România. Va fi compatibil cu toate spitalele din Europa, din punct de vedere funcţional şi al dotărilor tehnologice. Cred că va rămâne un punct de referinţă pentru zeci de ani de acum încolo„, a declarat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a dat asigurări că lucrările de reparare a imobilului în care funcţionează Spitalul C.I. Parhon vor fi efectuate şi cu bani de la bugetul local. În acest sens, el a precizat că încă de la începutul anului au fost prevăzute fonduri de la bugetul local pentru modernizarea şi reabilitarea completă a Clinicii de Terapie Intensivă şi a blocului operator.

Alina BATCU

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza