full screen background image

În mai, la Serile Filmului Românesc, Iașul devine capitala României

Distribuie

A început numărătoarea inversă până la Festivalul „Serile Filmului Românesc” (SFR), ajuns la cea de-a șaptea ediție. Festivalul, devenit un eveniment emblematic pentru Iași, va avea loc între 4 și 8 mai 2016. Respectând tradiția inițiată acum trei ani, festivalul devine nu doar omagiul adus actorilor români, ci în mod special celui căruia îi este dedicat. Anul acesta, festivalul îi este dedicat actorului Mircea Diaconu.
Pe parcursul celor cinci zile de festival, cinefilii ieșeni au ocazia să vizioneze, dar și să revadă, producții cinematografice românești, și pot participa la dezbateri și sesiuni de discuții cu mari actori și regizori românești.

Festivalul Serile Filmului Românesc a fost lansat la București, în cadrul unui eveniment special, la care au participat invitați din program, parteneri și susținători.
Evenimentul a avut loc vineri, 22 aprilie, de la ora 12.00, în Sala Media, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti. În cadrul conferinței, Andrei Giurgia, președintele festivalului, a realizat retrospectiva cinematografică a proiecțiilor care vor rula pe parcursul celor cinci zile, printre acestea regăsindu-se „Filip cel Bun”, „Promisiuni”, „Filantropica”, „Cel Ales”, „Ilegitim” ș.a. „Este un eveniment dedicat în totalitate cinematografiei românești. SFR este un proiect inițiat în anul 2010 de către Asociația Studenților Jurnaliști din Iași, care a crescut de la an la an. Dacă în 2010 am pornit la drum cu trei invitați, trei proiecții și o singură sală, anul acesta am ajuns la peste 60 de invitați și peste 40 de producții cinematografice”, a declarat directorul festivalului.

Programul tuturor evenimentelor poate fi regăsit pe site-ul oficial: www.festivalsfr.ro

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza