full screen background image

Începe a IX-a ediție a Festivalului Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”

În perioada 27 februarie – 4 martie 2019 are loc Festivalul Național de Literatură pentru Copii „ION CREANGĂ”, ediția a IX-a, desfășurat în 3 orașe din România și Republica Moldova.

Festivalul va debuta la Chișinău, în perioada 27-28 februarie, cu un program organizat de Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”: conferințe, expoziții de carte, simpozionul „Ion Creangă – bucuria memoriei” și decernare de premii.

În ziua de 1 martie, festivalul se va desfășura la Iași. Astfel, de la ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc deschiderea festivalului, urmat de evenimentul de tradiție „Mărțișoare la Bojdeucă”, ediția a XXVI-a, și spectacole susținute de formații artistice de la Palatul Copiilor Iași. La ora 12:00, la bustul lui Ion Creangă din Parcul Copou, actorul Petru Ciubotaru va susține un recital și se vor depune flori. Programul de la Iași va continua cu o masă rotundă în jurul temei „Paradisul gastronomic al lui Ion Creangă” și decernarea premiilor „Ion Creangă”, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, începând cu ora 12:30.

În perioada 2-4 martie, la Târgu Neamț va avea loc un program organizat de partenerii culturali din oraș: spectacole, lansări de carte și mese rotunde cu scriitorii invitați în festival.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *