full screen background image

Începe Bacalaureatul. Aproximativ 145.000 de elevi s-au înscris în prima sesiune

Absolvenții de clasa a XII-a încep, marți, examenul de Bacalaureat. Vor susține mai întâi probele orale, iar de pe 26 iunie, pe cele scrise. În toate liceele din țară se fac pregătiri. Sălile au fost aranjate, iar camerele de supravehegere, verificate.

Candidații trebuie să se prezinte pentru proba orală cu cel puțin o oră mai devreme față de ora programată. Ghiozdanele și gențile vor rămâne într-o sală supravegheată. Iar în sala de examen, elevii vor intra doar cu actele de identitate. Nu au voie cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice.

Până pe 16 iunie, elevii vor susține probele orale, iar de pe 26 încep examenele scrise. Absolvenții vor sta în stres și emoții până pe 30 iunie, când este programată ultima probă. Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, iar cei nemulțumiți vor putea contesta notele pâna pe 9 iulie. Rezultatele finale le vor primi pe 10 iulie.

Toate probele vor fi supravegheate video. Iar orice tentativă de fraudă înseamnă eliminarea din examen. Elevii prinși cu mâţa-n sac nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Anul trecut, peste 66% dintre absolvenții de liceu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune.

Național – VIVA FM

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *