full screen background image

Începe modernizarea drumului județean 248A intersecție Griești-limită județul Vaslui

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru drumul județean 248A: intersecție Griești- limită județul Vaslui. Acesta va fi modernizat pe o lungime de 2,6 kilometri, valoarea contractului de lucrări fiind de 2,9 milioane de lei cu TVA. Proiectul mai prevede montarea a 12 podețe tubulare și construirea a 300 de metri liniari de șanțuri betonate.

Au început lucrările pe primul dintre cele șapte tronsoane care vor fi modernizate cu fonduri de la bugetul de stat. Specialiștii din cadrul Direcției Județene de Drumuri vor monitoriza atent modul de execuție pentru că ne dorim ca durata de viață a drumurilor modernizate să fie cât mai mare. Infrastructura județeană are peste o mie de kilometri, iar costurile pentru reabilitarea și întreținerea acesteia sunt foarte mari de aceea, vom depune și alte cereri de finanțare în vederea obținerii de fonduri externe”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Constructorul trebuie să amenajeze și parcarea aflată pe acest tronson de drum, să monteze indicatoare rutiere noi și să refacă marcajele. Termenul de execuție este de șase luni, iar firma contractantă va asigura garanția pentru o perioadă de trei ani.

Finanțarea pentru modernizarea acestui tronson a fost asigurată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL II). În cadrul acestui program, alte șase drumuri județene au primit finanțare pentru a fi reabilitate. Vor fi modernizate tronsoane cu o lungime totală de 93 kilometri, investiția fiind de 182 milioane de lei (40 milioane de euro).

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *