full screen background image

Începe procesul lui Sorin Oprescu

Distribuie

sorin oprescu     La Tribunalul Bucureşti începe astăzi procesul în care Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

La primul termen vor fi verificate măsurile asiguratorii şi preventive din dosar.

Primarul suspendat al Capitalei este judecat în arest la domiciliu.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupție au anunțat că au finalizat dosarul de cercetare care îl privește pe Sorin Oprescu, dar și pe directorul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și pe directorul Direcției Economice din Primăria Municipiului București.

Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită. Ar fi primit 25.000 de euro de la mai mulți oameni de afaceri care voiau să încheie contracte cu instituțiile statului.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

La 29 octombrie, judecătoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel București a dispus eliberarea lui Sorin Oprescu din arest preventiv, pe motiv că primarul suspendat al Capitalei a cooperat „cu bună-credință” cu procurorii DNA și „în mod incontestabil” suferă de mai multe afecțiuni medicale.

Între timp, Tribunalul București i-a aprobat edilului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, șapte zile de spitalizare, acesta urmând să suporte o intervenție chirurgicală la nivelul plămânilor.

Digi24.ro

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza