full screen background image

Întâlnire lucrativă pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă. Maricel Popa a discutat cu Ministerul Sănătăţii

Președintele Consiliului Județean Iași a participat ieri la o întâlnire lucrativă cu reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Băncii Europene de Investiții pentru construirea Spitalului Regional de Urgență. Amplasamentul stabilit este în zona Moara de Vânt pe o suprafață de 12 ha. Astfel, s-a discutat calendarul propus de Ministerul Sănătății pentru implementarea proiectului și au fost discuții punctuale cu reprezentanții furnizorilor de utilități și ai instituțiilor care vor fi implicate în asigurarea documentațiilor-tehnico economice pentru construirea spitalului.

Am preluat acest proiect în luna august a anului trecut împreună cu primarul Iașului și putem spune că în acest moment vorbim în termeni clari despre construirea Spitalului Regional de Urgență de la Iași. Vom da tot concursul Ministerului Sănătății pentru realizarea acestui proiect, care are un rol strategic pentru populația din această zonă a țării. Am numit astăzi și câte un responsabil din cadrul instituției noastre pentru fiecare serviciu (proiecte europene, tehnic, urbanism) implicat în colaborarea cu ministerul și cu Primăria Iași” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Calendarul propus de Ministerul Sănătății presupune prezentarea unui plan funcțional preliminar până în luna iunie, axat pe circuitul pacienților în spital și până în luna septembrie a planului funcțional definitiv. Se estimează, că până la sfârșitul acestui an să fie realizat studiul de fezabilitate. Anul 2018 va fi dedicat întocmirii, depunerii și evaluării documentatiei proiectului pentru POR 2014-2020, în vederea accesării finanțării europene. De asemenea, se preconizează ca până la sfârșitul anului să fie demarate procedurile de licitație pentru proiectul tehnic și execuția lucrării.

Începerea efectivă a construcției ar trebui să aibă loc, după același calendar, în primul trimestru al anului 2019, iar realizarea lucrărilor nu ar trebui să depășească 36 de luni. Valoarea totală estimată a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență va fi de aproximativ 200 milioane de euro.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *