full screen background image

Investiții de peste 100 de milioane de euro în transportul ieșean, în următorii ani. Se decide astăzi, în Consiliul Local

Distribuie

Compania de Transport Public Iaşi ar urma să beneficieze de cel mai mare program de investiţii în parcul auto din ultimii 50-60 de ani.

Ultimele mari investiţii aici s-au făcut în anii ’70, când a fost schimbat masiv efectivul de tramvaie, autobuze şi troleibuze. Noul plan, ce ar urma achiziţiei recente a 100 de autobuze noi, ar aduce la Iaşi 44 de autobuze electrice, 32 de tramvaie şi a 64 de autobuze cu gaz natural comprimat, ultimele fiind o noutate pentru România. Dacă primele vehicule – autobuze electrice şi tramvaie – vin printr-un program european la care aplicant este Guvernul, pentru ultimele se va depune un proiect la Ministerul Mediului, ce va fi aprobat în Consiliul Local, chiar astăzi. Termenul pentru depunerea proiectului este 2 noiembrie.

Unele estimări arată că programul de investiţii pentru înnoirea parcului CTP ar putea depăşi 100 milioane de euro în perioda 2016 – 2023, fiind vorba despre toate sursele de finanţare: buget local, creditul BERD, fonduri europene şi bani de la Fondul de mediu.

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza