full screen background image

Iohannis a discutat la Ankara cu premierul turc

Distribuie

Klaus Iohannis    Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi, în cadrul vizitei de stat în Turcia, cu premierul Ahmet Davutoglu despre cooperarea la Marea Neagră şi în cadrul NATO şi despre importanţa consolidării cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic.

“Printre subiectele discutate în cadrul întâlnirii cu premierul turc s-au regăsit atât importanţa consolidării cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state, cât şi a cooperării la Marea Neagră şi în cadrul NATO, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, au fost abordate teme legate de dialogul politic şi contribuţia comunităţii de origine turcă din România şi a celei româneşti din Turcia la întărirea legăturilor dintre cele două ţări. “Ambele părţi au punctat importanţa intensificării colaborării economice şi a exploatării potenţialului existent”, potrivit sursei citate.

În cadrul vizitei de stat în Turcia, Iohannis a avut joi şi o întrevedere cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, Ismail Kahraman, în timpul discuţiilor subliniid faptul că România şi Turcia sunt parteneri cheie la nivel politic, strategic şi economic, iar consolidarea relaţiilor la nivel parlamentar va contribui la aprofundarea cooperării bilaterale.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza