full screen background image

Iohannis: Lupta anticorupție este dusă cu determinare

Distribuie

România este o țară stabilă, cu o democrație din ce în ce mai consolidată, în care lupta anticorupție este dusă cu determinare, chiar dacă „unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând”, a declarat joi președintele Klaus Iohannis.

„Afirm fără rețineri că România este o țară stabilă și sigură atât pentru cetățenii săi, cât și pentru partenerii noștri internaționali. În aproape trei decenii de la căderea comunismului, am devenit membri importanți ai Uniunii Europene și ai NATO, iar astăzi suntem un furnizor de securitate și stabilitate în regiune. Mai mult, România este o țară cu o economie în expansiune, care devine un pol de atracție pentru mulți investitori români și străini. Avem o democrație din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupție pe care o ducem cu determinare și cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând”, a spus șeful statului, la evenimentul „United Way Roundtable On Philanthropy”, care se desfășoară la București.

El a subliniat că eliminarea flagelului corupției este o condiție esențială pentru a construi o „societate dreaptă, cu o distribuție echitabilă a resurselor între cetățenii săi”.

„Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar am ținut să menționez aceste chestiuni pentru că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic și mai prosper”, a adăugat Iohannis.

AGERPRES

Național – VIVA FM

Comentarii

ARTICOLE ASEMANATOARE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza