full screen background image

ISU ar putea închide brusc restaurante, cluburi și baruri de la 1 ianuarie 2016

Distribuie

club de noapte     După tragedia din Clubul Colectiv, guvernul a decis să ia măsuri drastice care privesc legislația pentru situațiile de urgență în caz de incendiu.

Potrivit Ziarului Financiar, peste 80% din restaurantele, cluburile și barurile din România ar urma să fie închise ca urmare a nerespectării regulilor ISU.

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a afirmat că implementarea bruscă a acestei legi de la 1 ianuarie 2016 ar putea fi catastrofală pentru foarte multe restaurante, baruri și cluburi din România. Aceștia susțin că este nevoie de aproximativ șase luni pentru a se aplica treptat legea, și a nu duce la o blocare a pieței.

„Din câte ştim, există circa 20.000 de restaurante, baruri şi cluburi în România, iar în jur de 80% nu au această autorizare ISU. Sigur, unii nu o au pentru că nu au depus dosarul, dar sunt şi cazuri în care dosarele au fost trimise de câteva luni bune şi care nu au fost soluţionate. Or, intrarea în legalitate nu se poate face peste noapte, este nevoie de timp, de aceea credem că o perioadă de şase luni ar fi o variantă bună, timp în care firmele ce arată că vor să fie conforme să poată funcţiona“, a spus Dragoş Petrescu, preşedintele HORA şi proprietarul grupului de restaurante City Grill.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza