full screen background image
iulian banila

Iulian Bănilă ne-a învățat cum se savurează corect o bere craft

Distribuie

Radu și Andreea au încheiat săptămâna de Viva Cafe cu… bere! De fapt, cu o discuție despre bere, pentru că l-au avut invitat pe Iulian Bănilă, cel care deține o berărie faimoasă în Iași și, totodată, un magazin cu bere craft.

Iulian este jurnalist de profesie. Când criza economică a scăzut veniturile din jurnalism, Iulian și-a îndreptat atenția spre antreprenoriat. A avut de ales între un aprozar și o berărie, dar nu e ezitat deloc să meargă pe nișa berii. De când a început acastă afacere, a învățat enorm de multe lucruri despre bere și declară că încă învață.

Noi am aflat foarte multe lucruri interesante de la Iulian: ce tipuri principale de bere există, care sunt regulile de savurare a unei beri, cum se obține berea neagră, ce tipuri de pahare de bere există, care este temperatura optimă pentru a savura corect o bere, ce gust are berea fiartă, specifică berilor din Țările Nordice, câte tipuri de hamei există în lume, ce înseamnă o bere craft și care sunt cifrele atunci când vine vorba de consumul de bere la nivel mondial.

În berăria sa are aproape 200 de tipuri de bere craft din întreaga lume, cu care vă așteaptă să vă desfătați papilele gustavive și să petreceți momente savuroase alături de prieteni dragi.

Ascultați aici interviul integral cu Iulian Bănilă:

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza