full screen background image

La Est de Vest, 15 februarie. Invitat: Maricel Popa

Invitatul ediției de vineri, 15 februarie, a emisiunii La Est de Vest cu prof. univ. dr. Doru Tompea a fost Maricel Popa, liderul PSD Iași și președintele Consiliului Județean Iași.

Emisiunea a început cu o discuție despre proiectele Consiliului Județean Iași. De asemenea, prof. univ. dr. Doru Tompea a discutat cu invitatul său, Maricel Popa, despre bugetul pe 2019. În acest context, Maricel Popa, liderul PSD Iași și președintele Consiliului Județean Iași a declarat că Iașul are un buget cu care se poate dezvolta.

Noi avem un buget care ne satisface și cu care putem construi. Este adevărat că niciodată nu o să auziți pe cineva spunând că are suficienți bani. Avem pentru dezvoltare în acest an, mai sunt încă două apeluri în iunie și septembrie. Vă dau un exemplu clasic, știți foarte bine că, anul trecut, domnul primar de Iași spunea că nu-i ajung banii, dar a încheiat luna decembrie cu 14 milioane de euro.

Acesta a abordat și tema infrastructurii rutiere. Astfel, a declarat că, în următorii 3 ani, vor fi realizate covoare asfaltice pe o distanță de 200 de km.

În Iași, din păcate, mai avem încă 90 de km de drum de pământ așa cum l-a lăsat Ștefan cel Mare, nu e vina mea. Am preluat această infrastructură. 450 de km cu ușoare urme de balast, aproximativ 400 de km de asfalt și 100 de km de drum de beton. E o mare problemă, infrastructura s-a degradat foarte mult. Am început acel proiect în 2016, 300 de km de modernizare a drumurilor județene. În următorii 3 ani, vom realiza 200 de km de covoare asfaltice. În felul acesta, dezvoltăm infrastructura.

Întreaga emisiune, aici:

 

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *