full screen background image

La Est de Vest, 8 martie. Invitat: Alexandru Muraru

În cadrul ediției de vineri, 8 martie, a emisiunii La Est de Vest, prof. univ. dr. Doru Tompea a discutat cu invitatul său, prof. univ. Alexandru Muraru, cercetător științific la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, despre bugetul de stat pe 2019, dar şi despre alte subiecte interne.

Referitor la subiectul privind bugetul pe anul 2019, invitatul ediţiei a declarat că „lucrurile devin foarte grave. Această majoritate parlamentară a adus bugetul în Parlament în luna februarie, deci după vacanța parlamentară. În acest moment, România este singura țară din UE care nu are buget pentru anul în curs. Este pentru prima dată după 1989 când se întâmplă asta. Bugetul în momentul de față nu este sustenabil.”

De asemenea, în cadrul ediției de vineri, 8 martie, a fost adus în discuție și subiectul „Laura Codruța Kovesi-erou la Bruxelles”. Astfel, Alexandru Muraru a subliniat faptul că „surse credibile de la Bruxelles au precizat faptul că deja există un blocaj previzibil la nivelul negocierilor, în sensul în care Parlamentul European va avea o singură opțiune, o singură candidatură și, sigur, se va intra pe partea de negocieri cu Consiliul UE, care se va prezenta cu trei opțiuni.”

Întreaga emisiune, aici:

 

 

ComentariiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Introduceti numerele afisate *