full screen background image

Legea antifumat va intra în vigoare din 16 martie

Distribuie

fumatul interzis     Legea antifumat a fost publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare, oficial, la 45 de zile de la publicare, adică din 16 martie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea săptămâna trecută, după ce judecătorii CCR au stabilit că legea care înterzice fumatul în spaţiile publice închise este constituţională.

Cei care nu vor respecta legea vor fi sancţionaţi: persoanele fizice riscă amenzi între 100 şi 500 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendaţi cu până la 15.000 de lei sau pot fi chiar obligaţi să închidă localul, dacă nu se află la prima abatere.

Pe de altă parte, la terasele aflate în aer liber, fumatul va fi permis, a precizat deputata PSD Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii.

De asemenea, legea antifumat interzice fumatul în spaţiile de la locul de muncă şi în orice loc de joacă pentru copii, fie că este spaţiu închis sau în aer liber.
Interdicţia se aplică şi în mijloacele de transport în comun, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.

VivaFM – Live Your Music! » Național

ComentariiNotă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza